nedeľa 23. júla 2017

Kvitová prvýkrát prešla do štvrťfinále US Open. Zato Berdych dohral

Kvitová prišla do New Yorku sa skromnými ambíciami, pretože sa stále vysporiadava s následkami mononukleózy. Na turnaji ale zatiaľ nestratila ani set a osemfinálovej výhrou si vylepšila turnajové maximum. Ani štvrťfinále pritom nemusí byť konečnou, na Češku v ňom čaká relatívne schodná súperka: Talianka Flavia Pennettová.

Naopak Berdych túžil dať vo Flushing Meadows zabudnúť na nie príliš vydarenej posledné mesiace. Lenže namiesto toho na ne nadviazal. Rovnako ako na Roland Garros a Wimbledonu dohral aj na US Open už v osemfinále.

najprv som bola horšia, uznala Kvitová.Napriek tomu vyhrala

Dva brejkbal, dve dvojchyby súperky - a dlhoročné osemfinálov ej prekliatie skončilo.

Kvitová v zápase sa snaživí 24-ročnú Kontaovou nijako nedominovala. Bola agresívnejší, ale Britka sa statočne - a často úspešne - bránila. Najmä v prvom sete si favoritka zložitejšie držala vlastný servis, čelila piatich brejkbolům.

Dobre podávajúci Kontaová pustila Kvitova za celý zápas len k dvom brejkbolům; lenže práve tie nakoniec zápas rozhodli. Jeden prišiel pri setbolu Kvitovej v prvom sete, druhý pri dôležitom stavu 3: 4 v druhej sade.

Práve v tých chvíľach pritom Britku servis zradil - zakaždým zahrala dvojchybu. A druhý brejk zápas definitívne rozhodol.

"Bol to veľmi ťažký zápas.Zo začiatku som bola horšia hráčkou, ale nakoniec som to nejako zvládla, "povedala Kvitová v rozhovore na kurte.

Jej súperkou vo štvrťfinále bude 33-ročná Pennettová, s ktorou sa doteraz Češka stretla šesťkrát (bilancia 3 : 3).

Berdycha zrazili nevynútené chyby

Tretíkrát za sebou hral Berdych v grandslamovom osemfinále s Francúzom, tretíkrát prehral. V Paríži ho zastavil Tsonga, v Londýne Simon, tentoraz Gasquet.

Newyorský boj o štvrťfinále sa pritom pre svetovú šestku vyvíjal sprvu nádejne. Berdych suverénne získal prvý set 6: 2. Následne získal piaty game v rade a zdalo sa, že má zápas pod kontrolou.

Lenže potom začal viac kaziť - a hlavne nevynútené chyby ho nakoniec stáli zápas.Urobil ich celkom 38. Gasquet bol istejší, presnejší a po 2 hodinách a 24 minútach oslávil postup do štvrťfinále. Tam ho vyzve päťnásobný víťaz turnaja Roger Federer.

Víťaz z roku 2012 dohral už v osemfinále

Prekvapivo čoskoro skončilo tohtoročné US Open pre víťaza z roku 2012 And yho Murrayho. Tretí hráč sveta, ktorý po minuloročnom slabšom roku zažíva znova podarenú sezónu, nestačil na vytáhlého ranami Kevina Andersona.

Juhoafrický tenista zvládol lepšie tajbrejk prvého setu. V druhom utiekol už do vedenia 5: 1, až potom trochu zneistel. Dokázal ale sadu dotiahnuť pomerom 6: 3.

Murrayho čakal rovnaký úlohu ako v 2. kole s Adrian Mannarino: otočiť zápas zo skóre 0: 2 na sety.Proti dobre hrajúcemu Andersonovi však zvládol vyhrať už iba jednu sadu. Tá štvrtá potom došla znovu do tajbrejku, ktorý si už jeho súper postrážil - vyhral 7: 0! A po 4 hodinách a 18 minútach boja prvýkrát prešiel na grandslame do štvrťfinále.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára